Девет година од оснивања Српске напредне странке

(21. oктобар 2017)

 

Српска напредана странка обележила је вечерас на стадиону Ташмајдан девет година од оснивања. Присутнима се на скупу обратио лидер СНС-а и председник Србије Александар Вучић.

Изјаву за медије, а пре почетка самог догађаја, дала је потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Марија Обрадовић. Oна је истакла да је снага Странке у људима који су данас ту да заједно са председником прославе деветогодишњицу непрекидне борбе за бољом, сигурнијом и успешнијом Србијом. Обрадовићева се посебно захвалила младим људима и додала да ће Српска напредна странка у наредном периоду обезбедити занимљивији и атрактивнији програм него до сада.

О београдским изборима, повољнијем амбијенту за инвестиције, консолидацији финансија и успесима у спољној политици погледајте у интервју са Маријом Обрадовић.

“Напољу има више од 5.000 људи, ја их поздрављам и извињавам им се” – рекао је на почетку обраћања председник Србије Александар Вучић. Он је замолио окупљене да упуте топли поздрав пријатељима који су дошли са различитих крајева света да пруже подршку СНС.

Поштујте прошлост, али тражите будућност, будите достојни онога што смо урадили у последњих девет година и нико вас у скорој будућности неће победити, поручио је вечерас председник Српске напредне странке Александар Вучић на обележавању девете годишњице странке, под ведрим небом, на стадиону Ташмајдан.

“Србија је данас земља на европском путу, али нико не може да јој нареди да окрене леђа пријатељима и да им забије нож у леђа. Србија има своје име и презиме, има своје ја, Србија сме и да загрми и када тихо говори, Србија се данас чује онако како се није чула у последњих 20 или 30 година”, рекао је Вучић пред препуним ташмајданским стадионом, “подвлачећи црту” и учинак странке од њеног оснивања.

“Чувајте драги моји напредњаци и брините о будућности Србије, чувајте мир и стабинлост, чувајте оно што вам у овом тренутку не изгледа најпрече, а то је прилика да са свима у комшилуку разговарамо, а не да се сукобљавамо”, рекао је.

Сви они са којима преговарамо, понавља Вучић, морају да знају да то није резултат наше слабости, већ наше жеље да живимо у миру, да би нам деца тако живела, и да би нам свима било много боље, само немојте да помислите да то радимо што смо много слаби.

“Будите достојни свега онога што сте урадили претходних девет година, у тешком времену, верујте, радите, мењајте се, учите, будите бољи сваког дана. Сањајте своје снове о јакој и успешној Србији и радите још више да их остварите”, рекао је лидер напредњака.

“Поштује прошлост, али тражите будућност и нико вас, сигруно, ускоро у Србији неће победити”, поручио је.

„Бити предак и потомак, то је идеал којим је тежио велики писац, и мора бити идеал странке и сваког члана. Да будемо достојни прошлости и будућности коју правимо данас. Да радимо тако да нас се не стиде они који били пре нас и који долазе после нас”, нагласио је Вучић.

Казао је да је СНС губио у прошлости и то некад убедљиво, али да је то чинио уз особину коју нису имали други, а то је да је учила из пораза, мењала се, није кривила другог него себе, знала да је то једини начин да буде јача и постане што је данас – странка победника.

„Зато данас кажем побеђујте али радите, мењајте се, учите као да и даље губите”, поручио је он.

Србија, како је истакао данас је другачија земља, политички и војно снажнија, има много више биоскопа, позоришта и музеје.

Додао је да чланови његове странке треба да чувају мир и стабилност земље која је, како је рекао, стекла огроман углед у свету.

Како је рекао у послу којим се баве важна је суштина, а то су резултати.

Ту нема тајни, рекао је Вучић и додао да сваки дан треба радити, учити а резултат, суштина, је свачија вредност.

 

“Хоћемо више – радимо више, хоћемо боље – будите бољи – нема милости у овом послу нити треба да је буде” рекао је Вучић.
Победите убедљиво у Београду, баш зато што мисле да су већ победили, поручио је председник СНС Александар Вуцић напредњацима и исткао да се побеђује радом и резултатима, а не лажима, крађом и дуговима.

Лидер СНС је на обележавању 9. годишњице странке навео и да је он отворио више фабрика, него што су неки његови политички противници уопште отишли на посао, а да не говорим о километрима пута, пруга. . .

Он је рекао да такве не треба мрзети али им треба одгворити радом и поручио напредњацима да буду неустрашиви, да немају разлога да се плаше јер имају резултате и раде биоље и више негос сто су они у стању.

– Србија је боља данас, Београд је бољи него што је био и сваки град у Србији је бољи него што је био пре пет година- рекао је Вучић.

“Поштујте прослост, али тражите будућност и нико вас, сасвим сигурно, скоро неће победити. Радите више и побеђиваћете још убедљивије”, поручио је на крају обраћања Вучић.