ПОСЕТА ТРАДИЦИОНАЛНОЈ ИЗЛОЖБИ У РАКОВЦУ

(5. новембар 2016)

 

Потпредседница СНС Марија Обрадовић данас је током обиласка Беочина посетила и традиционалну изложбу у Раковцу. На изложби је учествовало више од 300 излагача из 25 удружења жена беочинског краја, фолклорних удружења и ревија КУД. У циљу очувања традиције и културе завичаја, учеснице су представиле своје производе, рукотворине, али и начин припреме зимнице и старих јела. Координаторка ЖПМ и народна посланица обишла је штандове производа и том приликом пружила подршку женском предузетништву, а посебно женском активизму у Сремском округу.

Она је истакла да је веома важно и економско оснаживање жена , као и да су многе свој хоби успеле да претворе у уносне послове. Том приликом потпредседница странке подсетила је на важност јачања приватног сектора , као и да је трећина укупне суме коју је Влада прошлој години пласирала као подршку приватној иницијативи, отишла управо у руке жена предузетница, посебно оних које су тек закорачиле у приватни бизнис.

Своје производе жене овог краја и те како имају где и коме да представе, јер је општина Беочин током целе године занимљива посетиоцима бројних манифестација које током целе године организује. Одјеци Белог мајдана, Беби Беолето, Беочински Златни котлић, као и многобројне спортске манифестације годишње окупе значајан број посетилаца. Долазак на изложбу ради подршке женској иницијативи, потпредседница ГО СНС искористила је и за посету ОО Беочин где је са члановима странке разговарала о политичкој и економској ситуацији на локалном и републичком нивоу.