МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИХ ОСОБА ОБЕЛЕЖЕН У ДОМУ ВОЖДОВАЦ

(1. октобар 2017)

 

Поводом Међународног дана старих особа који се обележава 1. октобра, станаре Дома Вождовац – Геронтолошког центра Београд данас су посетили народна посланица Марија Обрадовић, председник Општине Александар Савић и секретар за социјалну заштиту Београда Наташа Станисављевић.

Потпредседница СНС Марија Обрадовић разговарала је данас са најстаријим Вождовчанима и поручила им да ће држава бринути о њима на институционалан и системски начин али и поручила свима да је поред тога увек потребна и лепа реч и пажња према њима.

 

Обрадовић је рекла да говори и као посланица парламента и навела да треба и да ће се то учинити, прилагодити и мало променити они закони који утичу на побољшање квалитета живота најстаријих и истакла да ту пре свега мисли на њихову финансијску ситуацију.

 

У програму су учествовали ученици ОШ «Филип Филиповић», чланови КУД-а «Рипањ», као и сами станари Дома који су госте наградили песмама, али и ручним радовима спремљеним за ову прилику.

Дан старих особа који се обележава од 1990. године, проглашен је Резолуцијом Уједињених нација, како би се скренула пажња на проблеме старих особа и нагласила важност осигуравања животног окружења које је прилагођено потребама и способностима генерацији «трећег доба».