OБРЕНОВАЦ – ПОДЕЛА НОВОГОДИШЊИХ ПАКЕТИЋА

(28. децембар 2016)

 

Потпредседница ГО СНС Марија Обрадовић посетила је данас Обреновац. Повод је био уручење донације, ЛЦД телевизора и новогодишњих пакетића за 92 ученика Школе за децу ометену у развоју “Љубомир Аћимовић”. Обрадовић је истакла да друштво мора да буде солидарно са оним осетљивим групама којима је потребно више пажње и подршке. Образовањем и васпитањем деце лако ментално ометене у развоју Основна школа “Љубомир Аћимовић” бави се од 2000. године.

Смештена на другом спрату у згради редовне ОШ “Јован Јовановић Змај”, представља јединствену и специфичну васпитно образовну установу овакве врсте, јер је просторно и физички интегрисана у оквиру редовне основне школе. Тиме је само настављена традиција бриге и пружања помоћи, васпитања и образовања деце са интелектуалним тешкоћама, која је и раније постојала у општини Обреновац .На неопходност бриге о грађанима и њиховим потребама, потпредседница ГО СНС подсетила је и чланице Уније жена и нагласила значај женског активизма.

“>Уз уобичајeне новогодишње жеље, потпредседница ГО СНС је поручила да су празници и време када се изражавају јединство, слога и подршка, не само према најмлађима и у оквиру породице, већ и на нивоу друштва.

Обрадовић је рекла да верује да је дошло време да деца бесплатно добијају ствари које су им неопходне и да њихово уживање и образовање не сме да зависи од тога да ли њихови родитељи имају новца или не. Осим у новогодишњим пакетићима, неколико стотина лазаревачких малишана уживало је у позитивној атмосфери, пригодном програму и фотографисању. Иначе, општина Лазаревац која је сваке године богатија за 550 новорођене деце, током године за младе организује низ бесплатних програма и креативних радионица.