OБЕЛЕЖЕН ДАН ЖЕНА У ЗЕМУНУ

(8. март 2017)

 

Потпредседница ГО СНС Марија Обрадовић присуствовала је прослави коју је поводом Дана жена организовала општина Земун. Уз традиционалну честитку присутним дамама становницама земунске општине, Обрадовић је нагласила да је 8. март осим повода за пажњу и дан када треба да се подсетимо свих оних жена које су кроз историју померале границе и допринеле бољем положају жена.

Потпредседница Cтранке и координаторка Женске парламентарне мреже поручила је да заједнички циљ треба да буде стварање услова у којима ће једино мерило успеха бити рад и остварени резултати, а не полна припадност.

Осмомартовску честитку присутним дамама свих генерација, упутила је и народна посланица и чланица ЖПМ, Александра Томић и том приликом нагласила да су жене основ и темељ породице,а тиме и друштва и да ће се у духу избора које свакодневно праве зарад добробити својих породица, одлучити за опцију која земљи и грађанима нуди континуитет,стабилност и просперитет. Осми март није једини дан у години када Градска општина Земун указује пажњу и показује бригу за своје суграђанке.

По речима председника Дејана Матића, цео март је месец када општина традиционално организује не само забавне, већ и културне али и активности посвећене бризи о здрављу жена и бесплатне превентивне прегледе. Крајем фебруара земунска општина је на пригодан начин уприличила сећање на најобразованију жену свог времена, Исидору Секулић, која је своје детињство провела управо Земуну.