ПОСЕТА СТРАНАЧКИМ ОДБОРИМА СНС – СРБОБРАН И ВРБАС

(4. новембар 2016)

 

Потпредседница ГО СНС Марија Обрадовић данас је, у Србобрану, на састанку Општинског одбора разговарала са грађанима о текућим политичким, регионалним и економским темама, као и раду локалне самоуправе. Интересовање су пристни чланови показали и за функционисање Женске парламентарне мреже с обзиром да је управо данас у пре подневним часовима одржана и 4. Национална коференција ЖПМ. Потпредседница је тим поводом навела и које су све иницијативе заживеле захваљујући женском активизму. Потпредседница Обрадовић је током дана посетила и Врбас .На састанку је са члановима Општинског одбора разговарала са о раду у Странци и локалној самоуправи.

Обрадовић је подсетила на програм СНС који међу приоритете ставља одговорност према грађанима и државној имовини, те да локална самоуправа у том правцу треба и надаље да делује како би страни инвеститори, али и домаћи, препознали општину Врбас као место у које треба улагати. Иначе, од 2008. до 2012. године та општина остала је без 5.500 радних места јер је велики део некада јаке индустрије уништен или приватизован. Као позитиван помак и тренд Обрадовић је навела то што је Врбас после више деценија недавно добио нову инвестицију.. Италијанска фабрика „Manifatture Settentrionali” отвориће у тој општини свој погон.

Присутни чланови истакли су и да је Врбас поново покренуо иницијативу и од Министарства финансија тражио да се поново размотри одлука о развијености општина, јер је постојећа Врбас сврстава у развијене локалне самоуправа, што након свих транзиционих губитака није. Поред народне посланице, присутнима су се обратили потпредседник Извршног одбора Дамир Зобеница и народни посланик Игор Бечић. После више деценија, у општину Врбас стигла је прва гринфлид инвестиција. Италијанска компанија „Manifatture Settentrionali” купила је парцелу у Блоку 100, на којој ће градити нове погоне текстилне индустрије.