MИТИНГ У ЈАГОДИНИ

(8. март 2017)

 

Србијом ће се управљати из Србије, а не са стране!

Александар Вучић поручио је на митингу у Јагодини да страни амбасадори више никада неће управљати Србијом! Он се захвалио Драгану Марковићу Палми и Ивици Дачићу, а потом се осврнуо на данашњу посету фабрици ‘Јела Јагодина’.

– Знам колико Србија тешко живи, и када сам разговарао о тешким мерама рекао сам им једну ствар – ово људи неће одмах разумети – али сам сигуран да ће кроз две, три године Срби схватити да смо поставили темеље сигурне и стабилне Србије. Ја данас не стрепим од економске будућности Србије – рекао је Вучић. Вучић је потом поручио политичким противницима да му није тешко да трпи најгоре увреде.

– Тражили сте ме на црти, изашао сам вам на црту. Дођите сва петнаесторица, све ћемо да вас победимо. Пристао сам да учествујем у овој трци да не би вратили Србију тамо одакле нам повратка не би било – подвукао је Вучић.- Ми ћемо да водимо нашу српску политику. Водићемо мирољубиву политику, али српску политику више неће да воде амбасадори. Србијом ће се управљати из Србије, а не са стране – подвукао је Вучић.

Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да му је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг захвалио што је Србија чувала мир и стабилност и обавестио га да је НАТО против формирања Војске Косова, што је оценио као јасну победу Србије. “Кад сам завршио разговор са Столтенбергом, готово да су ми пошле сузе од радости.

Много смо радили да променимо слику о Србији, мало смо успевали, а данас сам доживео да ми Столтенберг каже – хвала Александре што сте чували мир и стабилност, хвала за стрпљење”, рекао је Вучић у обраћању на митингу у Јагодини. Вучић је рекао да је то победа Србије после много година. “Није наша победа у томе што неко други нешто неће моћи да уради, већ зато што коначно поштују то што је Србија умела да се бори за мир и стабилност, што нисмо ништа туђе желели, али своје не дамо, победа је у томе што Србија и наш народ нису увек кривци за све, што Србија постаје поштована и уважена у свету”, рекао је Вучић. То је наша победа, закључио је.