Демократска странка жене злоупотребљава за јефтине дневно-политичке поене

(29. август 2017)

 

Згрожена сам лажном оценом Демократске странке да држава не ствара услове за породицу у Србији, већ подстиче лов на жене које не желе да рађају. Таква неистина давно није јавно изречена. Република Србија никада није више улагала у промовисање здраве породице и подстицај рађању. Подсећам колегиницу Јерков да је режим ДОС-а оставио потпуно покрадену државну касу, са последицама лоповске приватизације где су управо жене прве остајале без посла. У таквим условима осиромашене привреде, без могућих инвестиција и наде за опоравак, Демократска странка и њени данас повампирени политички репови, без најмање срамоте и стида, траже тобож да се брине више о породици.

Колегинице Јерков, реците то лоповима у вашим редовима који су породице у Србији завили у црно. Погледајте Шутановца, Ђиласа, Јеремића и Тадића у очи и питајте их шта сте оставили иза себе, из те финансијске пустоши сте желели да помогнете мајкама и деци у  Србији?

Управо ова Влада је створила и ствара услове за више радних места, здраву привреду и нове инвестиције, а само такво окружење може да подржи породицу у Србији, посебно младе.

Нико никада није нападао жене у Србији због одлуке да рађају, или не. О ставовима СПЦ мораћете са њима да разговарате, уколико нисте задовољни. Њихову изјаву видим као подстрек и држави и женама које желе да рађају, да се створе бољи услови, у сваком смислу, прво материјалном, али и духовном. Оштра осуда, пре свега државе и председника Србије Вучића неправедна је, јер не видим ништа спорно у сусрету патријарха и председника Републике, који су разговарали о многим темама, па и о наталитету. Председник Вучић је управо патријарха и упознао са условима које држава ствара за подстицај рађања, потенцирајући значај државе у борби за већи наталитет.

Ако пронађете иједну жену у Србији која је прогањана јер не жели да роди, дајте да се заједно боримо за њу.  

Жене у Србији желе да рађају, на нама је да помогнемо да нас буде у што већем броју, у што бољим условима, духовним и материјалним. То што смо шеста најстарија нација у Европи, није никоме на част, али је последица ваше власти. Тако кажу бројке.