НАЈОШТРИЈЕ ОСУЂУЈЕМ НАПАД НА НОВИНАРКЕ

(17. септембар 2017)

 

Гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк, народна посланица и потпредседница Српске напредне странке Марија Обрадовић говорила је о бесрамном нападу присталица Двери на новинарке Гордану Узелац и Мару Драговић испред зграде Пинк-а.

Згрожена чињеницом да је у Србији, у сред Београда, на радном месту, испред медијске куће у којој ради, нокаутирана новинарка због постављеног питања, најоштрије осуђујем нападе на Гордану Узелац и Мару Драговић. Као новинарка, посланица и потпредседница највеће странке у Србији позивам јавност и грађане ове земље да покажу оштро негодовање и устану против фашизма неких опозиционих странака, прикривеног велом лажног опозиционог протеста.

Ако и данашњи инцидент игноришемо, дозволићемо Обрадовићу, Стаматовићу, Јанковићу, Живковићу, Јеремићу и сличнима, да свакога ко мисли и гласа другачије од њих, најбруталније физички уклоне са пута.

 
 

Данас су показали још једном, после прошлогодишњег напада на чланицу Републичке изборне комисије, да су жене за њих пожељна и лака мета, те ће сваку која им се нађе у близини у тренутку беса, агресивно напасти. Да ли је ово рецепт за понашање у Србији, и на политичкој сцени и у свакодневици?

Захтевам оштре осуде ових напада и од политичких странака и од цивилног сектора и целокупне јавности, јер насилници из Двери нису слика Србије.

Пристојна, нормална Србија ово не сме да оћути.