МАРИЈА ОБРАДОВИЋ НА САЈМУ МЕДИЈА

25. октобар 2018.

 

Специјални гости портала Eспресо на Сајму медија, у 13 часова, данас су биле потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Марија Обрадовић и посланица СПС Снежана Пауновић.

С њима је разговарао помоћник главног и одговорног уредника Еспреса Дарко Злојутро.

 

На питање о положају жена на политичкој сцени њих две одговарају овако:

– Откако су се жене појавиле на политичкој сцени променила се и форма како имамо више жена у политици. Ми смо сведоци агресије на политичкој сцени – започела је разговор Марија Обрадовић и напоменула да има људи који размишљају да агресија и конфликт не могу да донесу ништа добро.

– Пораст агресије која се рефлектује кроз изјаве може да се заустави наступом жена, јер су оне суптилније и питкије. Народ ће пре прихватити оно што жена каже. Тренутно у српском парламенту има 30% жена – сматра Снежана Пауновић.

Наше саговорнце дотакле су се и гласања за будућег председника СПС-а, а Снежана је убеђена да ће Дачић и даље бити лидер социјалиста:

– Нема дилеме да ће Дачић бити предедник партије. Све спекуалције са осталим потенцијалним председницима су симпатичне. Ми смо партија која је проживела много. Какав ће тим саставити Дачић кад поново добије поверење својих партијских другова, то не знамо.

Кад је реч о ванредним изборима, њих две заузимају различите ставове:

– Ми смо увек спремни као екипа која треба да трчи трку – каже Марија и додаје да нема разлога да се иде поново на изборе.

– За ванредне изборе смо спремни и немамо ништа против да се они рапишу. То би показало да онај број опозиционих посланика не би био исти, без обзира то што је њихов број и сада мали – објаснила је Снежана.

А ево и одговора на питање како оцењују рад СПС и СНС у протекој години:

– Увек може више и боље. Нарцисиодно би било да дам оцену 5, али дајем оцену 4+. Последице нашег рада ће грађани осетити брзо и у великој мери – каже посланица СПС.

– Све што се дешава у паралменту од стране опозиције Марија је оценила као играрију, а све оно што излази као резултат јесте политичка стабилнст. Остали који једу бурек и јогурт у паралменту желе само да привуку пажњу, јер немају шта да кажу овом народу – закључује Марија Обрадовић.

У току јучерашњег дана Гости штанда Adria Media Group на Сајму медија били су председник Странке правде и помирења и народни посланик Муамер Зукорлић, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, државни секретар у министарству културе и информисања Александар Гајовић, бивши портпарол Хитне помоћи, кардиолог Нада Мацура, народни певач Бора Дрљача, рок критичар Петар Јањатовић, као и писац Дејан Атанацковић, добитник НИН-ове награде за најбољи роман у претходној години.