Марија Обрадовић поново изабрана за потпредседницу Парламентарне скупштине Савета Европе

(Стразбур, 22. јануар 2018)

Марија Обрадовић, чланица сталне делегације Народне скупштине у ПС Савету Европе, изабрана је за потпредседницу Парламентарне скупштине Савета Европе на пленарном заседању те организације. Функцију потпредседнице ће обављати током 2018. године. Марија Обрадовић је у ПС Савета Европе од 2014. године и чланица је Комитета за политичка питања и демократију и Комитета за правна питања и људска права.

Делегацију Србије на Јануарском заседању Парламентарне скупштине предводи др Александра Томић, а у делегацији учествују и народни посланици Дубравка Филиповски, проф. др Жарко Обрадовић, Елвира Ковач, Александар Шешељ и Александар Стевановић. Главне теме заседања су унапређење регионалних и мањинских језика, ситуација у Украјини, заштите деце у оружаним сукобима, палестинско-израелски односи, турска интервенција у Сирији, а посланицима ће се обратити Серж Саргсјан, председник Јерменије, Ларс Локе Расмусен, председник Владе Данске и Александер ван дер Бален, председник Аустрије.

Током заседања се очекује размена мишљења о ситуацији на Кососву и Метохији на Политичком комитету и поштовања преузетих права и дужности Србије које проистичу из чланства на Мониторинг комитету.