ПОСЕТА ОПШТИНСКОМ ОДБОРУ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ У РУМИ

(10. јануар 2017)

 

Циклус посета страначким одборима Војводине, потпредседница ГО СНС Марија Обрадовић заокружила је обиласком одбора у Руми. У обраћању члановима Cтранке, Обрадовић је говорила о актуелној ситуацији у земљи и региону.  У том смислу, сви чланови СНС имају пред собом нимало једноставан задатак, а то је да грађане Србије убеде у исправност политике коју води Влада предвођена премијером Вучићем, јер друге реалне алтернативе за Србију, како у унутрашњој, тако и у спољној политици, нема, нагласила је Марија Обрадовић.

Потпредседници су упућена и питања која се односе на Закон о спречавању насиља у породици, новинама и безбедности које ће донети.  Поред резимеа досадашњих страначких активности, било је разговора и о томе колико је важно активирати све ресурсе Странке, преиспитати рад савета у оквиру Општинског одбора и тамо где је неопходно активирати нове људе са новим идејама и свежом енергијом.

Посебан акценат био је на оснаживању Уније жена СНС, говорило се о новим плановима активности и већем промовисањy њиховог рада у оквиру ОО СНС. И овог пута је инсистирано на значају тимског рада и заједништва ради ефикаснијег функционисања и постизања бољих резултата. Велико интересовање присутни чланови показали су за реформе које је Влада покренула, а чији су ефекти у Руми већ резултирали отварањем неколико фабрика и креирањем неколико стотина нових радних места.

Поред реформисања друштва и јачања економије, посебна пажња ће и убудуће бити посвећена оздрављењу јавних финасија и одговрном односу према републичком и локалним буџетима, нагласио је  Александар Мартоновић, који води страначки одор у Руми, а који је и председник Посланичке групе СНС у Скупштини Србије.