СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ОДБОРА СНС УЖИЦЕ

(23. фебруар 2017)

 

Потпредседница ГО СНС Марија Обрадовић посетила је Ужице. Да се јачина неке странке не мери присутношћу у медијима, већ степеном дисциплине, посвећеношћу, озбиљношћу и постигнутим резултатима, поручила је Марија Обрадовић члановима Градског одбора странке у том граду. Једногласна подршка свих 185 одбора странке коју у ревидираној бази чини 510 000 чланова, да Александар Вучић буде кандидат на предстојећим председничким изборима, доказ је страначког јединства, али и жеље да Србија настави започете реформе које је уводе у ред модерних европских држава у погледу уређености и економског стандарда, нагласила је Обрадовић. Осим о конкретним и мерљивим резултатима у области економије и законодавства, потпредседница странке говорила је и о позицији Србије у актуелним спољно-политичким околностима.

Политичка сцена у свету и земљама у нашем најближем окружењу јесте врло динамична и изазовна, али ће Србија и даље остати на свом неагресорском путу, посвећена и фокусирана на снажну дипломатску активност у заштити својих националних интереса, рекла је Обрадовић, која је и на челу скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове. Регионалне прилике, по њеној оцени, неће утицати на изборни процес у Србији.

Како Ужице поред одличног резултата оствареног на прошлогодишњим парламентарним изборима, карактерише и веома висок проценат жена на директорским позицијама и саветима месних одбора, осим са члановима Градског, потпредседница странке састала се и са чланицама Уније жена СНС. Могућност да о даљим активностима непосредно разговарају са високом страначком функционерком, искористиле су не само чланице из Ужица, већ и Ариља, Прибоја, Нове Вароши, Бајине Баште и Чајетине.

Једногласно су изразиле жељу за усвајањем регионалне платформе, како би економско оснаживање, образовање и бригу о здрављу жена, убудуће спроводиле истом динамиком и на исти начин. Да подржава женски активизам и верује у женски политички и стручни потенцијал, СНС је већ показала избором жена на министарска места, челну позицију у Народној банци, Скупштини Србије и другим местима на нивоу републике и локала, навела је у обраћању страначким колегиницама, Марија Обрадовић.