Двадесета седница Одбора за одбрану и унутрашње послове

30. октобар 2018. године

На седници Одбора размотрени су Предлог закона о изменама и допунама Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама, Предлог закона о изменама и допунама Закона о детективској делатности, Предлог закона о изменама и допунама Закона о полицији, Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима и Предлог закона о допуни Закона о заштити од пожара.

Осамнаеста седница Одбора за одбрану и унутрашње послове

10. октобар 2018. године

На седници Одбора разматрана је информација о раду Министарства унутрашњих послова за периоде октобар–децембар 2017. и јануар–март, односно април–јун 2018. године, као и извештај Министарства унутрашњих послова о стању безбедности у Републици Србији за периоде јануар–јун, односно јул–децембар 2017. и јануар–јун 2018. године.

Седамнаеста седница Одбора за одбрану и унутрашње послове

21. септембар 2018. године

На седници Одбора размотрен је Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Тунис о сарадњи у области одбране.

Плакете за изузетну сарадњу и допринос МУП

20. септембар 2018. године

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић уручио је Плакете за изузетну сарадњу и допринос раду МУП премијерки Ани Брнабић, Министру одбране, Директору БИА и председници Одбора за одбрану и унутрашње послове Народне скупштине Републике Србије Марији Обрадовић.

У посети Европској одбрамбеној агенцији, Брисел

19. септембар 2018. године

Председница скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове Марија Обрадовић je, на позив извршног директора Европске одбрамбене агенције Хорхеa Домека, посетила ову институцију у Бриселу и разговарала о сарадњи између Европске уније и Републике Србије у области одбрамбене и безбедносне политике.

Делегација Заједничке комисије за одбрану и безбедност ПС БиХ у посети Народној скупштини

27. март 2018. године

Чланови Одбора за одбрану и унутрашње послове и шеф сталне делегације Народне скупштине у ПС НАТО, разговарали су у Народној скупштини са члановима Заједничке комисије за одбрану и безбедност Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, који бораве у званичној посети Републици Србији.

Управљање ванредним ситуацијама – одговори на националном нивоу и регионална сарадња

7. децембар 2017. године

У заједничкој организацији Републике Србије и Мисије ОЕБС у Србији, у периоду 7-8. децембра, у Београду, организована је Регионална парламентарна конференција на тему “Управљање ванредним ситуацијама – одговори на националном нивоу и регионална сарадња”.

Сусрет народних посланика и делегације Државе Катар

2. новембар 2017. године

Председница Одбора за одбрану и унутрашње послове Марија Обрадовић, потпредседник Народне скупштине и председник ПГП састали су се у Дому Народне скупштине са генералним секретаром Министарства иностраних послова Државе Катар др Ахметом бин Хасаном ал Хамадијем са којим су разговарали о односима двеју држава, међупарламентарној сарадњи и њеном унапређењу у више области на свим нивоима.

Сајбер безбедност и изазови националних безбедносних служби

Октобар 2017. године

Сајбер криминал представља најбрже растући проблем у ери све интензивније глобалне, интернет комуникације. Милиони људи широм света су жртве кривичних дела извршених у сајбер простору. Посебно је отежавајуће то што сајбер криминал нема границе, док је чињење ових кривичних дела олакшано захваљујући глобалној повезаности и масовности нових технологија.

Парламент у демократској контроли оружаних и безбедносних снага

28. септембар 2017. године

На позив Министарства спољних послова, председница Одбора за одбрану и унутрашње послове, народна посланица Марија Обрадовић учествовала је на тематском панелу, одржаном у седишту ОЕБС-а у Бечу, 27. септембра 2017. године, под називом „Улога парламента у демократској контроли оружаних и безбедносних снага“.

Седма седница Одбора за одбрану и унутрашње послове

13. септембар 2017. године

Одбор за одбрану и унутрашње послове је, на седници одржаној 13. септембра, размотрио информације о раду Министарства унутрашњих послова у периодима од октобра до децембра 2016. године и од јануара до марта, односно од априла до јуна 2017. године, као и Извештај о раду Сектора унутрашње контроле Министарства унутрашњих послова за 2016. годину.

Шеста седница Одбора за одбрану и унутрашње послове

12. септембар 2017. године

На седници Одбора за одбрану и унутрашње послове, одржаној 12. септембра, размотрене су информације о раду Министарства одбране за периоде октобар-децембар 2016. године и јануар-март и април-јун 2017. године.